Het waterbed is terug

Een paar jaar geleden was het waterbed een hype onder de bedden. Iedereen was super enthousiast over het waterbed, maar dat werd al snel minder. Er kwamen te veel klachten binnen over de te hoge stroomrekeningen en de onstabiliteit van een waterbed. De fabrikanten van de waterbedden hebben ondertussen genoeg tijd gehad om de nadelen in voordelen om te zetten.

De stabiliteit van een waterbed

Het waterbed was in het begin van de hype nogal onstabiel, omdat er maar één soort waterbed was. Tegenwoordig zijn er veel meer soorten waterbedden in de maak. Je hebt waterbedden die er zelfs voor zorgen dat het bed nauwelijks beweegt. Als je echt het gevoel van een waterbed wilt hebben, heb je natuurlijk ook nog de échte waterbedden.

De veranderingen en voordelen van een waterbed

Voorheen was het het waterbed erg moeilijk te onderhouden. Tegenwoordig is dat wel anders, omdat de waterbedden juist veel onderhoudsvriendelijker zijn geworden. Het reinigen van het waterbed is met een knop gebeurd en je hebt er bijna geen werk meer aan.

Ook vielen de stroomkosten vaak erg uit met een waterbed in huis. Daar hebben de fabrikanten ook wat op bedacht, namelijk een verwarmingselement verwerkt in het waterbed. Hierdoor verbruikt het waterbed veel minder stroom, omdat het bed altijd rond de goede temperatuur blijft.

Een waterbed gaat tegenwoordig veel langer mee dan een normaal matras. De levensduur van een waterbed schatten ze zo rond de 10 jaar. Tien jaar lang elke avond plezier van een waterbed dat niet in gaat zakken als een normaal matras. Wist je dat je door een waterbed ook nog eens extra relaxed? Je spieren ontspannen 5x sneller dan een normaal matras. Een waterbed kopen is dus voor de meeste mensen weggelegd, omdat je hierdoor ook nog eens veel sneller in slaap valt. Heerlijk toch?