De warme charme van vuurschalen

Wil je een echte blikvanger in je tuin, en vind je een tuinhaard of tuinkachel niet echt iets voor jou? Dan is een vuurschaal de perfecte oplossing. De vuurschaal wordt namelijk steeds populairder en is dan ook in steeds meer tuinen te zien. Met een vuurschaal heb je niet alleen de warmte van een kampvuur, maar het heeft ook nog eens veel uitstraling. Daarnaast is het makkelijker in onderhoud dan een tuinkachel. Wil je dus een plek in de tuin waar je met de hele familie kunt genieten van warmte, neem dan een vuurschaal.

Gemakkelijk in onderhoud en veilig

Als je een tuinhaard of tuinkachel hebt gehad, dan weet je vast wel hoeveel onderhoud dit met zich mee kan brengen. Je komt moeilijk aan de binnenkant komen en plekken roestvrij houden is al helemaal lastig. Doordat een vuurschaal open is, is het onderhoud ervan een stuk makkelijker. Het is wel belangrijk dat je na gebruik de asresten verwijdert. Dit is niet alleen beter voor de gezondheid maar het voorkomt ook brandgevaar. Doordat je het vuur compact in de schaal houdt, voorkom je bovendien brandplekken op het terras die je wel zou hebben bij een open vuur.

Wat je bij een vuurschaal wel moet doen, is zorgen dat het droog blijft. Als je een mooie vuurschaal hebt aangeschaft, wil je niet dat deze verroest of op een andere manier schade oploopt. Zorg er daarom voor dat je de vuurschaal onder een overkapping of in een schuur kwijt kunt. Om te voorkomen dat je vuurschaal verroest kun je bovendien een handige spray kopen. Of een vuurschaal van cortenstaal aanschaffen: doordat dit materiaal van zichzelf een roestachtig uiterlijk heeft, merk je de gevolgen van roestvorming een stuk minder snel.

Van klein tot blikvanger

Vuurschalen zijn verkrijgbaar in diverse maten. Je kunt bijvoorbeeld meerdere kleine aanschaffen om een pad te accentueren. Een meer voorkomende manier is om een groter exemplaar te nemen en deze bij een zithoek neer te zetten. Je zult zien dat het echt uitnodigt om ’s avonds nog een lange tijd buiten te zitten. Sommige vuurschalen zijn namelijk ongeveer een meter in doorsnede. Zo kan de hele familie er om heen zitten, en is iedereen goed verwarmd. Wil je nu een vuurschaal kopen, kies dan qua materiaal voor cortenstaal of gietijzer. Wat het beste past qua kleur en vorm is natuurlijk afhankelijk van jouw tuin en jouw wensen.