Richt uw badkamer op een sfeervolle manier in

De badkamer is een belangrijke ruimte van het huis. Hij dient tegenwoordig niet alleen om je op te frissen, maar ook om je te ontspannen. Bijvoorbeeld met een warme douche of een bruisend bad. Je moet de badkamer dan wel op de juiste manier inrichten. Daar geven we hier wat tips voor.
De perfecte badkamerinrichting is voor iedereen anders. Iedereen heeft namelijk zo zijn eigen ideeën over tegels, kleurgebruik, materiaal, etc. Trends zijn er wel. Zo wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van natuursteen in badkamerinterieurs. Ook dun keramiek duikt in steeds meer badkamers op. Dankzij een speciaal ontwikkelde keramiekmassa kunnen opzetbakken met een randdikte van slechts vijf millimeter gemaakt worden. Verder zien we ook steeds meer badkuipen met stalen frames, inloopdouches met brede douchegoten en wandwastafels. Maar van alle badkamertrends die er zijn, steekt er één met kop en schouders bovenuit: de Jacuzzi.

Jacuzzi in de badkamer
Hoewel een Jacuzzi eigenlijk bedoeld is voor in de tuin, besluiten steeds meer mensen om hem in de badkamer te plaatsen. Een stijlvolle Jacuzzi in huis heeft namelijk zo zijn voordelen. Zo hoef je niet eerst door de kou te lopen in je badkleding om van de Jacuzzi gebruik te maken. De Jacuzzi blijft binnen ook schoner dan buiten. Buiten kunnen er nog wel eens bladeren of takjes in het water terecht komen, waardoor je meer tijd kwijt bent aan het onderhoud. Ook heb je binnen meer privacy dan buiten en kost het minder energie om het water op temperatuur te houden. Verder zijn zaken als handdoeken of badjassen direct voorhanden.

Het is alleen wel een grote klus om een Jacuzzi in de badkamer te plaatsen. Door de gemiddelde afmeting van 220 x 215 x 95 cm past het bad niet door een standaard deuropening. Vaak moet het dak worden opengebroken, zodat de Jacuzzi naar binnen gehesen kan worden. Anders moet de Jacuzzi al bij de opbouw van het huis geplaatst worden. Er zijn gelukkig ook veel inbouw whirlpools verkrijgbaar die veel eenvoudiger in een badkamer geplaatst kunnen worden. Hiermee kun je ook genieten van een heerlijk bruisend bad, zonder al teveel bouwkundige aanpassingen aan het huis.