Laminaat kampioen in comfort en onderhoud

In vergelijking met vloerbedekking van tapijt, hout of tegels, heeft een laminaatvloer  veel voordelen. In de eerste plaats is er een schat aan keuze wat betreft de looks die de vloer moet hebben.

Waar je bij tapijt na verloop van tijd een looppad en vlekken krijgt, blijft een vloer met laminaatplanken jarenlang mooi en functioneel. Je krijgt extra wooncomfort als de vloer gecombineerd wordt met vloerverwarming. Laminaat kan wel tegen een stootje. Zoveel variatie, kwaliteiten en met zoveel wooncomfort, je zou er keuzestress van krijgen.

Eigenschappen waar je van gaat houden                                                                                                                                    

Het geheim van de laminaatvloer zit hem in de gelaagde vloerdelen. Mits de laminaatdelen goed zijn gelegd op een geschikte ondervloer, profiteer je optimaal van zijn specifieke eigenschappen. De transparante bovenlaag geeft de vloer zijn slijt- en kras vaste eigenschappen.

De vloer blijft jarenlang mooi. Ook bij intensief gebruik zoals op een trap. De tweede laag geeft de vloer zijn eigen karakter. Samen met de kleur, houtstructuur en eventuele voegen brengt deze laag de look en sfeer die je beoogt. Zelfs de uitstraling van leisteen en marmer is verkrijgbaar.

De derde laag van meestal MDF geeft de vloer de nodige stevigheid en maakt dat het laminaat lang meegaat. De onderste tegenlaag kan oneffenheden in de ondervloer corrigeren, is vochtbestendig en zorgt er zo voor dat de planken niet krom trekken.

Ongeëvenaard mooi                                                                                                                                                   

Laminaat heeft zijn populariteit niet alleen te danken aan easy onderhoud en comfort. De vloer is ongeëvenaard mooi. Voor elke woonstijl en elk gebruik is er een laminaatvloer.

Daarmee is deze vloer geliefd bij jong en oud. Startende huishoudens kiezen graag een wat strakkere en gladde uitvoering die iets eigentijdser aandoet. Voor senioren zal eerder de keuze vallen op donker met een klassieke uitstraling die een houtlook zoveel mogelijk benadert. Allebei gedreven door de behoefte aan woongenot en onderhoudsvriendelijkheid. Zelfs in winkels en kantoren zie je steeds vaker laminaat op de vloer liggen.

Betaalbaar alternatief                                                                                                                                                

Voor liefhebbers van een houten vloer of een tegelvloer, is laminaat een betaalbaar alternatief. Zo ook de Quick step pvc livyn ambient click+ cl32 is een betaalbare laminaatvloer. Het bespaart je een geldverslindende, uitgebreide verbouwing met ongemak, stress en stof. Het systeem van gelaagde vloerdelen die gemakkelijk en snel te monteren zijn, maakt dat je gerust kunt kiezen voor zo’n multifunctionele vloer. Na verloop van tijd is de vloer zelfs demontabel en zo nodig her te gebruiken. Vriendelijk voor de portemonnee.

Zelf leggen of laten leggen                                                                                                                                                                                    

Wie thuis is in de wereld van doe-het-zelven draait er zijn hand niet voor om. Hij/zij kan een laminaatvloer zelf  leggen. In een weekend geef je je kamer of trap een indrukwekkende metamorfose.

Zie je dat echter niet zitten of heb je er geen tijd voor, dan kun je bij de meeste leveranciers terecht voor een professional, die de vloer voor je komt leggen. Er zijn allerlei bijpassende hulpstukken als plinten, hoeklatten, afwerkprofielen en buismanchetten verkrijgbaar.

Daarmee kan de vloer netjes worden afgewerkt. Zorg wel voor een egale ondergrond en leg eerst een geschikte ondervloer. Dan komen alle fijne eigenschappen van laminaat het best tot zijn recht.