Goedkope schilder vinden

Het vinden van een goed betaalbare schilder is niet lastig, maar 1 die ook kwaliteit levert en betrouwbaar is, is lastiger dan u denkt. Het risico van het zoeken naar een goedkope schilder is dat je uitkomt bij een beunhaas die slecht werk levert geen garantie regeling kan of wilt treffen met de klant.

Om het risico te verlagen dat u iemand in de hand neemt die niet te vertrouwen is zijn er een aantal zaken waar u op kunt letten tijdens de selectie van een goedkope schilder. Want niemand wilt natuurlijk teveel betalen maar wij hechten wel waarde aan kwaliteit.

Welke keurmerken heeft de schilder

Je kunt aan de schilder zelf vragen welke keurmerken de schilder mag vragen. Deze keurmerken zijn zeker niet heilig maar u kunt er wel uit af leiden dat de schilder serieus met zijn zaak bezig is.

Daarnaast is het zo dat sommige keurmerken wel echt een waarde bieden. De NOA geeft bijvoorbeeld een gratis geschillencommissie, als u ontevreden bent over het afgeleverde werk van een schilder die is aangesloten bij het NOA dan kunt u deze geschillencommissie dus gratis in schakelen. Als u klacht terecht blijkt is de schilder verplicht om het op te lossen zonder dat u extra hoeft te betalen.

Er zijn wel meerdere keurmerken, bekijk op de websites van de keurmerken zelf wat desbetreffend keurmerk precies inhoudt. U ziet op deze websites in de meeste gevallen ook welke bedrijven aangesloten zijn.

Rekent de schilder per uur of per klus

Net zoals veel zzpers hebben zelfstandige schilders een bedrag in hun hoofd dat ze graag per uur willen verdienen. Maar in de bouw is het ook zeker niet ongewoon dat een zzper een klus opneemt en dan een prijs maakt voor de totale klus. Een goedkope schilder die bijvoorbeeld per klus rekent is de Schilder-Concurrent. Zij geven ook tips hoe je kunt besparen op schilderwerk en een schilder goedkoop kan inschakelen.

De laatste optie is waarschijnlijk ook voor u erg interessant, bij een uurtarief is het immers vooraf onbekend hoeveel de totale kosten zullen. Wanneer er een bedrag afgesproken wordt voor de hele klus weet u van te voren waar u aan toe bent, bovendien heeft de schilder motivatie om extra hard te werken.

Daarnaast is het voordeel van een afgesproken bedrag per klus interessant omdat u een betere vergelijking kunt maken met andere schilderbedrijven die een offerte voor u opmaken. Het vergelijken van de verschillende offertes van de verschillende schilders kan erg interessant zijn. Het is dan overigens wel belangrijk dat bij de verschillende bedrijven voor exact hetzelfde werk een offerte wordt aangevraagd, enkel dan kan er goed vergeleken worden.

Vraag vrienden en familie

Dit lijk nogal voor de hand te liggen maar veel mensen denken er niet aan. Veelal zijn er wel mensen om u heen die al eens een schilder hebben ingeschakeld. U kunt natuurlijk gewoon vragen of ze tevreden waren over de schilder en of deze schilder dan ook goedkoop was.

Als u een paar opties heeft verzameld kunt u natuurlijk ook altijd de offertes van deze verschillende bedrijven naast elkaar leggen om de goedkoopste schilder te vinden.

Conclusie

Een goedkope schilder zoeken is niet heel lastig. We willen u alleen wel op het hart drukken dat naast de prijs ook de kwaliteit die een schilder hanteert erg belangrijk is. We adviseren dan ook eerst om te zoeken naar betrouwbare goede schilders en dat u van deze groep de prijzen vergelijkt. Daar kunt u dan de meeste aantrekkelijke deal van kiezen.