Gietvloer of toch liever betonvloer?

Alhoewel een betonvloer qua look veel lijkt op een gietvloer zit er toch degelijk verschil tussen deze twee vloertypen. Het verschil zit er grotendeels in de kwaliteit en mogelijkheden die u kunt verwachten. Gietvloeren bieden overigens meer mogelijkheden en gaan veel langer mee. Dit alles kunt lezen in dit artikel.

Waarom liever een gietvloer?

Een gietvloer is lichter en makkelijker aan te brengen op elk bestaande ondervloer. Dit maakt het een betere optie voor het verrichten van renovatiewerkzaamheden. Hij is geschikt voor bijkans elke ruimte binnen en buiten uw huis en kantoor, zoals de slaapkamer, woonkamer en keuken.

Alle mogelijkheden

Bij gietvloeren hebt u ook meer mogelijkheden voor wat betreft de uitstraling. Er zijn onbeperkt veel kleurenopties en u kunt uw logo erin laten verwerken, dit is natuurlijk ideaal voor een bedrijfsruimte of een winkel bijvoorbeeld, de vloer is de basis voor het interieur en een goed begin is het halve werk! Deze vloeren zijn ook onderhoudsarm vanwege de stof- en waterafstotende eigenschappen.

Waarom liever een betonvloer?

Woonbeton is veel goedkoper. Moet u letten op de centjes? Dan is beton de betere keus voor uw vloer. Daarnaast wordt beton veel sneller aangebracht dan een gietvloer. Afhankelijk van het gekozen aantal lagen zal het plaatsen van een gietvloer zo een 3 tot 5 dagen duren.

De perfecte keus voor in huis

Toch is een gietvloer de investering en moeite waard. Met een levensduur van ongeveer 30 jaar en de onderhoudsvriendelijke eigenschappen zijn gietvloeren de ideale keus voor in huis. Een ander voordeel is dat u het makkelijk kan laten combineren met vloerverwarming. En wie wilt geen warme vloeren in de koude maanden?

Betonvloer